dinsdag 4 november 2008

treinen is leuk!

Omdat ik iedere dag wel dik 3 en een half uur in de trein zit naar school die in Zwolle is, vragen veel mensen of ik daar niet helemaal gek van wordt..?

nou het antwoord is: nee!
en waarom dan wel? euh...
Als je al om half 7 in de trein moet zitten heb je mooi rustig de tijd om (normaalen rustig) wakker te worden. Gelukkig is dat niet elke dag zo vroeg, thankgod! Dan is er dus alle tijd om je ontbijtje op te eten waar ik thuis geen tijd voor heb want die gebruik ik veel liever om nog even in me heerlijk warme witte, holletje onder het dak te blijven liggen :D
mijn levensmiddelen smeer ik dan ook meestal de avond van tevoren.
Vervolgens komt de gratis metro/spits/pers te voorschijn om het laatste nieuws en roddels te lezen of een kruiswoord/sudoku te maken! (dat denkdingetje daar ergens bovenin moet tenminste ook nog een beetje up to date blijven)
Ondertussen doen we vooral aan kletsen, ouwehoeren, muziek luisteren en zo af en toe ook s wat huiswerk maken als het echt moet.

Verder kun je ook nog wel eens best lachen om grappige dingen die worden omgeroepen zoals:
* Goedemorgen dames en heren: wat gaan we vandaag allemaal doen? eerst maken we een stop bij Grou/Jirnsum, vervolgens is Akrum aan de beurt, daarna is Heerenveen de gelukkige, Wolvega mag er ook best wezen, vooruit doen we Steenwijk er nog bij, ohja dan vooral niet te vergeten Meppel dan blijven we even wachten in Zwolle om dan door te gaan als intercity naar het prachtige Amersfoort, en last but not least: Rotterdam Alexander en de eindbestemming wordt Rotterdam.
* Station Schiphol, hier kunt u overstappen op de rest van de wereld!
* Hier Meppel maar daar stoppen we niet. [i](geen stoptrein, dus stopt alleen in Steenwijk en Heerenveen) [/i]
* Goedemorgen dames en heren, dit is de [b]stoptrein[/b] naar Zwolle die volgt als intercity naar Rotterdam. [i](2 minuten later)[/i] Sorry dames en heren, de conducteur is nog niet helemaal wakker, dit is de [b]intercity [/b]naar Zwolle met als eindbestemming Rotterdam.
* (trein Leeuwarden, Sneek) Goedemiddag dames en heren, dit is de stoptrein Groningen - zuiderbroek, we vertrekken over enkele momenten. dus.... iedereen lachen of juist in lichte paniek van oeeh klopt dit wel? is dit wel de goede trein? maar wat bleek.. er zat gewoon een verkeerd bandje in ofzo terwijl dat niet werd omgeroepen haha.
* Het is vaak ook erg lachen om alle haastende mensen op het station tussen de grote menigte door te zien sjezen in een uberrush. laatst waren er ook een stel meiden naar elkaar schreeuwend "hij gaat 48 toch?" ander: "nee 49" en ik kon zelf nog maar net in mijn trein jumpen van .50 die ook nog eens iets dichterbij was dus ben benieuwd hoe dat is afgelopen! Het jammere is dat je dat helaas nooit te weten krijgt...
* Of tegenover een vrouw zitten die ter plekke even een hoofdsteuntje opblaast om nog even wat nachtrust in te halen, wedden dat ze daarna een kop koffie heeft gehaalt?
* Of een andere smetvreselijke vrouw die uit een plastic zakje een brandschoon washandje haalt, haar keuriggelakte handjes diep reinigt en dan pas uit een blinkend bakje haar mandarijntje haalt en zeer voorzichtig opeet.. tsja het is maar hoe je het bekijkt!

nou dit was het dan weer voor vandaag en tot de volgende blog!

Geen opmerkingen: